Plaže i uvale

PLAŽE I UVALE

Istočna obala otoka Brača može se pohvaliti divnim uvalama, koje skrivaju male plaže od prirodnih oblutaka, često vrlo neobičnih i jedinstvenih oblika.
Zaputite se u potragu za vama najljepšom uvalom i otkrijte novu dimenziju odmora na otoku.

Za one koji su manje skloni istraživanju skrivenih lokacija, destinacija nudi uživanje na brojnim manjim i lako dostupnim plažama idealnim za obitelji sa djecom na kojima ćete uživati u ljetnim danima i kristalno čistom moru.

Ova zaštićena šljunčana uvala idealna je za kupanje i sunčanje. Ovo je najveća plaža u Povljima. Pogodna je za djecu, te sadrži tuševe. U prošlosti Tičja luka služila je kao pristanište za brodove koji su ovdje urkcavali kamen iz obližnjeg kamenoloma.

Ova šljunčana plaža okružena borovom šumom, nalazi se na osami svega 10min udaljenosti od centra mjesta.

Plaža Ratac je djelom betonska, a djelom šljunčana. Sadrži prilaz za invalide kao i tuševe. Pod drvećem možete pronaći hlad.

Kamenom popločana plaža, sadrži tuševe. Na ovoj plaži pronađite skolnište od sunca, jer plaža obiluje hladom.

Šljunčana plaža, prikladna za obitelji s djecom zbog plitkog i mirnog mora. Ipak ponesite suncobrane i zaštitu od sunca, jer plaža nema dovoljno prirodnog hlada. Plaža se nalazi u samom centru Sumartina, te u blizini ugostiteljskih objekata i igrališta za djecu.

Najpopularnija plaža u Sumartinu, radi se o šljunčanoj plaži. Prikladna je za obitelji s djecom. Plaža nema prirodnog hlada. Na plaži se nalazi ugostiteljski objekt.

Ova pješačko-biciklistička trasa vas od Sumartina vodi uz netaknutu obalu i maslinike do Selaca. Na početku trase možete posjetiti uvalu i svetište Lučica. Nastavite li putem uz obalu proći ćete nekoliko uvala i doći do polu-napuštenog naselja Rasotica. Ovdje možete vidjeti stari pjover, odnosno stari sistem prikupljanja kišnice, koji se i danas koristi. Nadomak Rasotice zapazit ćete napuštenu kuću koja je pripadala fra Andriji Dorotiću, franjevcu i iznimno značajnoj ličnosti u povijesti Sumartina i Dalmacije. Ukoliko preferirate pješačenje, uputite se pješačkom stazom koja vodi do starokršćanske crkvice Sv. Nikole iz 10.stoljeća na brdu između Sumartina i Selaca, odakle puca jedinstveni pogled koji spaja more i planinu Biokovo.

Destinacija nudi prekrasne šljunčane plaže sa jedinstvenim pogledom u kojem se spajaju more i planine. Uvale istočne obale otoka skrivaju netaknute ljupke plaže i predstavljaju izazov za istraživače.