Plaže i uvale

PLAŽE I UVALE

Istočna obala otoka Brača može se pohvaliti divnim uvalama, koje skrivaju male plaže od prirodnih oblutaka, često vrlo neobičnih i jedinstvenih oblika.
Zaputite se u potragu za vama najljepšom uvalom i otkrijte novu dimenziju odmora na otoku.

Za one koji su manje skloni istraživanju skrivenih lokacija, destinacija nudi uživanje na brojnim manjim i lako dostupnim plažama idealnim za obitelji sa djecom na kojima ćete uživati u ljetnim danima i kristalno čistom moru.

Ova zaštićena šljunčana uvala idealna je za kupanje i sunčanje. Ovo je najveća plaža u Povljima. Pogodna je za djecu, te sadrži tuševe. U prošlosti Tičja luka služila je kao pristanište za brodove koji su ovdje urkcavali kamen iz obližnjeg kamenoloma.

Ova šljunčana plaža okružena borovom šumom, nalazi se na osami svega 10min udaljenosti od centra mjesta.

Plaža Ratac je djelom betonska, a djelom šljunčana. Sadrži prilaz za invalide kao i tuševe. Pod drvećem možete pronaći hlad.

Kamenom popločana plaža, sadrži tuševe. Na ovoj plaži pronađite skolnište od sunca, jer plaža obiluje hladom.

Šljunčana plaža, prikladna za obitelji s djecom zbog plitkog i mirnog mora. Ipak ponesite suncobrane i zaštitu od sunca, jer plaža nema dovoljno prirodnog hlada. Plaža se nalazi u samom centru Sumartina, te u blizini ugostiteljskih objekata i igrališta za djecu.

Najpopularnija plaža u Sumartinu, radi se o šljunčanoj plaži. Prikladna je za obitelji s djecom. Plaža nema prirodnog hlada. Na plaži se nalazi ugostiteljski objekt.

LUČICA, SUMARTIN

Prilikom posjete svetištu Lučica, produžite do istoimene uvale. Ova plaža okružena je borovom šumom, nalazi se na osami svega 10min udaljenosti od centra mjesta. 

Nastavite li putem uz obalu proći ćete nekoliko uvala i doći do polu-napuštenog naselja Rasotica. Ovdje možete vidjeti stari pjover, odnosno stari sistem prikupljanja kišnice, koji se i danas koristi. Nadomak Rasotice zapazit ćete napuštenu kuću koja je pripadala fra Andriji Dorotiću, franjevcu i iznimno značajnoj ličnosti u povijesti Sumartina i Dalmacije.


RASOTICA, SUMARTIN

Zbog svog plitkog i mirnog mora te obilne popodnevne hladovine, ova prekrasna šljunčana plaža u uvali Puntinak idealna je za obitelji s djecom. S plaže se pruža spektakularan pogled na mjesto Sumartin. Ugostiteljski objekti se nalaze u blizini. Plaža sadrži tuš i svlačionicu.

Ova šljunčana plaža smještena u uvali Puntinak idealna je za obitelji s djecom. Savršena je za kupanje i sunčanje, te sadrži tuš.

Šljunčana plaža prikladna za obitelji s djecom.

Jezero je dijelom šljunčana, a dijelom stjenovita plaža. Sadrži tuš, a drveća na plaži pružaju prirodan hlad.

Ova šljunčana plaža savršena je za kupanje i sunčanje. Plaža je idealna za obitelji s djecom. Preporučamo da sa sobom ponesete suncobrane i zaštitu od sunca jer plaža nema dovoljno prirodnog hlada.

Dijelom betonska, a dijelom stjenovita plaža. Sadrži tuš. Plaža obiluje suncem, ali i hladom kojeg pruža drveće.

Plaža Jezero je dijelom šljunčana, dijelom stjenovita, ima kristalno čisto more i prekrasan pogled. Ovdje je more uvijek nešto hladnija nego u ostalim dijelovima Sumartina. Plaža je opremljena je tušem, a drveće na plaži pruža prirodan hlad.

Plaža Punta spada u kategorije: šljunčana, stjenovita i kamenom popločana plaža.Ova plaža obiluje suncem tijekom cijeloga dana. Sadrži tuš.

Ova šljunčana plaža, udaljena je 2km od  samog centra Sumartina. Ima kristalno čisto more, te prekrasan pogled. Plaža sadrži ljuljačku u moru.